glavni krivci za vrhunsku zabavu

Djelatnici

Monsignor don Bernardić, Zoran

Nikada nije odustao od borbe sa vetrenjačama.

Od dolaska u naš ansambl, propagira zajedništvo i blagostanje, zalaže se za ljubav, ne govori puno ali kada nešto kaže, pogađa u samo srce ljudske duše.

Proslavio se po godišnjim poslanicama za Božić i organizacijama putovanja u Gardenland.

Žarna Flop, računovotkinja

Gospođa Žarna, porijeklom iz Poljske, dolazi nam u kolektiv nakon višegodišnjeg rada u obrazovanju te postaje voditeljica računovodstva. Po hodnicima kazališta šaptom ju zovu "Intendantica".

Umiljata i uredna, a na svako joj postavljeno pitanje nema odgovor.

Ne razumije se previše u kazalište, miliji su joj sindikalni izleti. Uredno obračunava minimalne dnevnice jer naprosto ne voli razbacivanje novaca.

Valentina Nikolić, glumica

Nova kolegica u našem ansamblu, na samom početku proslavila se ulogom Snjeguljice u potrazi za zagrebačkim obrtnicima.

Voli krzno od Nerca ali i od Kune, spremna prepustiti svoju rolu na pozornici, onom drugom, eskortnom u pratnji.

U zimskim mjesecima depresivna, jer nema dovoljno dana za pokazati svu svoju raskoš garderobe.

Vanda Horvat

Kada više niste sigurni kako završiti predstavu, kaako stvoriti onaj korak više, dolazi kazališna kokoš Vanda i sve se raspetljava.

Proslavila se prije angažmana u VKP ulogom ili pokušajem uloge na DLJI ili DLJF, no zbog svoje prirođene avangardnosti ostala je zabranjena, nedorečena te je sreću potražila kod nas.

Pronađite ju u predstavama VKP-a i ostvarujete prvi preduvijet sudjelovanja u kvizu Kazališne kvizdarije.

Katarina i Danijela Matić

Proslavljene prvakinje drame VKP-a Katarina i Danijela svoju slavu stekle su ulogama u Čehovljevom komadu "Tri sestre". Kako se upravo one doživjele nedavnu tragediju u stvarnom životu izgobivši vlastitu sestru, Barbaru, predstava je skinuta sa repertoara kazališta.

Danas sestre Katarina i Danijela planiraju obnovu spomenute predstave gdje bi Barbaru uprizorile hologramski.

Barbara je pala sa ormara, još u proljeće 2020. godne, uslijed potresa i raspala se u više stotina komada. Nismo ju uspjeli zalijepiti.

Stevan Kojić

Stevan Kojić od 1991. godine čeka svoju ulogu, na plaći ali nitko ga ne želi uzeti u podjelu. Sa godinama poprimio je onaj starački miris i više ne pere zube. Prašina mu se skupila između bodlji te čeka bolja vremena.

Propagira zajedništvo i ravnopravnost, no pošto je manjina uglavnom nitko ne čuje njegove upadice.

Već nekoliko godina se nudi kao nagrada pri svečanostima. Intendant je uzeo savjetnika za povijesna pitanja u želji rješavanja njegovog pisanoga problema. U stolariji odbijaju napraviti mu novo postolje s natpisom na latinici.

Sebastijan Veliki

Nakon nezaboravne uspješnice Ivica i Marica, g. Sebastijan nikada više nije dosegnuo takve zvjezdane trenutke. Proslavio se i kao koncertmajstor, no najpouzdaniji je kao kazališni šaptać.

Ispod pozornice svake srijede organizira okupljanje ansambla u grupnom prrizivanju duhova.

U slobodno vrijeme trguje sa tamjanom.

Karmela Stiskalov, primabalerina

Karmela kroz godine rada na pozornici postaje sve bolja i bolja, ne samo u gracioznosti pokreta i ideji baleta već i u koreografiji koju ne prepušta nikome. Sve kreira sama, nosi jaku tjelesnu auru i ne zaostaje iza svjetskih pozornica.

U slobodno vrijeme vodi pilates i jogu za djelatnike kazališta te studijska putovanja u Indiju i Nepal.

Ponedjeljkom u 18 sati javlja se obožavateljima, potpisuje i djeli baletne papučice!

G. Stjepan Rončević

Kazališni miš, ne glumi i ne komunicira sa ostatkom Ansambla. Iskazao se u ulogama za djecu i mlade, no unazad 12 godina više ne igra.

Možda se malo trgne u virtualnom prostoru i na virtualnim pozornicama. Obitava u WC-u na drugom katu.

Dva virtualna BARDA

BARD lijevo sa jezikom; Mate Babić, istaknuti virtulolog, doktorirao na kazališnim temama, osoba iz naroda, sklon dobroj kapljici te brz na jeziku.

BARD desno sa zubima; Dinko Domjanić, istaknuti virtulolog, samouk, dolazi iz kazališnog amaterizma, voljan pomoći za vlastite inerese, sporo kapira, ali pravedan.